Meniu sanatate

Sfaturi practice: Ce trebuie sa stim cand decidem sa apelam la tratament oftalmologic chirurgical?

de Flu.ro,

Un alt aspect, aparent putin vizibil, este atat de modernul "discount": sanatatea si medicina de calitate nu pot fi obiectul unor reduceri senzationale de preturi, pentru ca materialele folosite in chirurgia oftalmologica sunt, in general, foarte scumpe, daca sunt de calitate, si nu prea fac obiectul unor discounturi la producatori sau importatori; orice astfel de reduceri senzationale (de tipul Supermarket - "doi la un pret de unul!") trebuie sa ne puna macar putin pe ganduri, in ce priveste calitatea serviciilor oferite…


Acestea fiind spuse, va dorim sa gasiti cel mai bun moment pentru operatie, dar si cel mai bun loc unde sa o realizati!


3. La ce sa ne asteptam in urma operatiei?


Aceasta este o alta intrebare importanta! Unele operatii oftalmologice au rezultate spectaculoase, cu recuperarea rapida si in totalitate a vederii (cum este operatia de cataracta, sau cele efectuate pentru a nu mai purta ochelari), dar chiar si rezultatul acestora depinde de asocierea altor afectiuni, cum ar fi degenerescenta maculara, atrofia de nerv optic sau alte afectiuni de fund de ochi. Alte operatii, oricat de bine executate ar fi, au un efect limitat in ce priveste recuperarea acuitatii vizuale (cum ar fi operatia de dezlipire de retina, vitrectomia pentru retinopatia diabetica avansata, chiar transplantele de cornee, care pot fi supuse si unor complicatii tardive care sa limiteze acuitatea vizuala, sau chiar pot fi respinse).


Pacientul trebuie sa stie inca din momentul in care se hotaraste pentru operatie, despre aceste limite ale recuperarii postoperatorii a vederii, pentru a evita o dezamagire, uneori greu de invins, atat de catre doctori, cat si de rude sau prieteni apropiati pacientului.





Articol realizat de Dr. Ozana Moraru, Medic chirurg oftalmolog - Clinica Oculus, Bucuresti


INTREABA SPECIALISTUL! Aveti intrebari legate de preventia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor oculare? Aflati raspunsul de la un specialist de talie mondiala!
Trimiteti intrebarile dvs. la office@medicpentrutine.ro!
Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Sfaturi practice: Ce trebuie sa stim cand decidem sa apelam la tratament oftalmologic chirurgical?"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu