Meniu sanatate

3.5 MILIOANE DE SECUNDE NE DESPART DE TERMENUL LIMITĂ PREVĂZUT PENTRU A ACOPERI DEFICITUL MONDIAL DE CADRE MEDICALE

de fmo, 17 August 2011

"Planeta are nevoie de 3,5 milioane de cadre medicale, iar campania are nevoie de tine," spune Gabriela Alexandrescu. "Poţi deveni şi tu un supererou pe healthworkerscount.org, implică-i pe prieteni, şi astfel vei sprijini efortul nostru în promovarea măririi numărului de cadre medicale. Îngrijirea sarcinii, consultul medical periodic, toate acestea asigură, de fapt, supravieţuirea copiilor care vin pe lume. În acest scop, Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, derulează programul "Fiecare copil contează", urmărind reducerea mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani din 16 comunităţi defavorizate din judeţele Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Vrancea."

În România, rata mortalităţii infantile rămâne o problemă majoră, în condiţiile în care cele mai multe dintre decesele copiilor de sub un an ar putea fi prevenite, prin programe integrate de monitorizare medicală a femeii însărcinate şi a nou-născutului. În 2009, mortalitatea infantilă a fost de 10,1 la 1000 copii, dublă faţă de media Uniunii Europene.

Salvaţi Copiii consideră că, în România, pentru a salva vieţile mamelor şi copiilor este necesar:
- Să fie asigurat integral costul planurilor de sănătate pentru mame, nou-născuţi şi copii, cu ţinte şi termene precise pentru a extinde şi întări forţa de muncă în domeniul sănătăţii şi pentru a îmbunătăţi colectarea de date în acest domeniu. Planurile trebuie să aibă obiective care privesc educaţia, pregătirea, legislaţia şi regulamentele, recrutarea, valorificarea şi angajarea, ca şi asocierea moaşelor şi a altor lucrători din domeniul medical.
- Să fie eliminate inegalităţile şi asigurată finanţarea pentru desfiinţarea barierelor în păstrarea sănătăţii femeilor, nou-născuţilor şi copiilor, înclusiv eliminarea taxelor de orice fel în acest domeniu. Asigurarea pentru femeile şi copiii din categoriile cele mai defavorizate şi marginalizate a accesului la îngrijiri de sănătate, eliminarea cauzelor inegalităţii prin angrenarea comunităţilor în sistemul naţional de sănătate.


Organizaţia Salvaţi Copiii România este o instituţie cu rol social, a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin, prin utilizarea propriei expertize, precum şi prin presiuni exercitate asupra factorilor de decizie şi mobilizarea liderilor din societatea civilă. Salvaţi Copiii promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Peste 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, care cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Pentru mai multe informaţii despre programele Salvaţi Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro
Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "3.5 MILIOANE DE SECUNDE NE DESPART DE TERMENUL LIMITĂ PREVĂZUT PENTRU A ACOPERI DEFICITUL MONDIAL DE CADRE MEDICALE"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu