Meniu sanatate

Testarea psihologica

de fmo, 17 August 2011

Sunt convinsa ca majoritatea dintre voi ati trecut cel putin o data printr-o testare psihologica. Aceasta se face de obicei la angajare, de catre angajator sau de catre o persoana specializata care sa evalueze starea psihica a candidatilor.
Desi iti poate parea rusinos sau ciudat, toti trecem la un moment dat printr-un moment de “nebunie”, cand nu mai judecam cum trebuie, cand simtit ca o luam razna si nu mai gasim nici o solutie pentru problemele noastre.
Multi o numesc o pasa mai proasta, multi o numesc depresie, ideea e ca, daca nu o tratam corespunzator, riscam sa ramanem cu sechele si urme grave care ne pot afecta starea psihica si afectiva.
Depresiile sunt cele mai urate, deoarece ele se instaleaza in timp si nu-ti dai seama decat daca ajungi sa constientizezi faptul ca ai o problema.
Persoanele depresive au tendinta de a trece de la o stare la alta, de la o extrema la alta, intr-un timp foarte scurt si fara motiv.
Acum le vezi zambind cu gurile pana la urechi, acum le vezi suparate, fara chef de viata si lipsite de orice interes.
Desi ai impresia ca sunt doar simple stari, care vor trece de la sine, trebuie sa te informez ca nu este asa. Conform statisticilor, persoanele depresive sunt cele care de cele mai multe ori comit crime, infractiuni sau ajung la suicid.
Daca simti ca esti intr-o depresie, daca simti ca ai momente cand nu mai poti face fata singura gandurilor, grijilor si problemelor tale, gandeste-te ca poti apela oricand la un ajutor specializat, care sa te ajute sa revii pe drumul cel bun.
Testarea psihologica este si ea de real folos, pentru ca ea este cea care te situeaza intr-un anumit profil, care are anumite tendinte si orientari care reflecta atat in personalitate, gandire cat si perceptie.
Nu trebuie sa-ti fie rusine sa apelezi la un medic psiholog care sa tea jute sa faci aceasta testare. Este de apreciat faptul ca pui sanatatea mintala pe acelasi loc cu cea generala si ca vrei sa te asiguri ca nu vei avea de suferi in viitor.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Testarea psihologica"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu