Meniu sanatate

Cum sa tratam in mod natural laringita

de fmo, 16 Iulie 2012

Ai racit, ai urmat un tratament, si cu toate astea, ai cam ramas fara voce. Vocea ta este ragusita, gajaita si nu stii ce sa mai faci ca sa-ti revii.
Laringita, acea inflamatie a mucoasei laringiene poate fi cauzata de diversi factori: prezenta unor focare de infectie, schimbari bruste de temperatura, abuzul de tutun, alcool sau ca inhalare a unei atmosfere poluante cu gaze iritante, fum, etc.

Daca raguseala nu trece in cel mult 3 saptamani, este posibil ca infectia sa se fi instalat in arborele traheo-bronsic. Daca aceasta senzatie de raguseala nu dispare, este recomandat sa mergi cat mai repede la medicul ORL. In caz contrar, se poate ajunge la complicatii medicale, cum ar fi tumorile sau chisturile cu lichid, asemanatoare cu polipii, dar si cancerul laringian, care poate afecta atat vocea, cat si capacitatea de a manca normal.

Ce poti sa faci pentru a scapa de raguseala si laringita?

Ceaiul de tei cu lamaie este un remediu natural foarte eficient, avand un rol pozitiv in cazul laringitelor. Ceaiul se bea de regula dimineata si nu se consuma nimic in urmatoarea jumatate de ora.

Zeama de lamaie indulcita cu lamaie face foarte bine gatului si calmeaza durerile instantaneu.

Gargara cu infuzie de tei, musetel sau zeama de lamaie. Se face gargara de 3 ori pe zi, adaugand o jumatate de lingurita de sare de bucatarie pentru un efect imediat.

Siropul de ghimbir ajuta la refacerea vocii, daca se iau cel putin 3-4 lingurite de sirop pe zi. Siropul il poti cumpara de la orice farmacie sau centru Plafar sau il poti prepara chiar la tine acasa. Dupa ce speli bine radacinile de ghimbir, le dai prin razatoare si le pui intr-un borcan peste care pui miere de albine. Lasi amestecul la macerat circa doua saptamani, dupa care se filtreaz, obtinand un sirop semi-limpede, cu un gust parfumat si usor picant.

Sucul de legume ajuta si el la refacerea gatului. Amesteca intr-un blender morco, sfecla si spanac si bea sucul pe care il obtii, de doua ori pe zi, preferabil inainte de mese.

Evita medicamentele decongestionate, deoarece ele cresc riscul de prelungire a iritatiei, consumul de alcool si tutun, mancarurile foarte fierbinti sau reci.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 1
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Cum sa tratam in mod natural laringita"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu