Meniu sanatate

Cum sa facem fata caniculei

de fmo, 09 Iulie 2012

Este vara in toata regula si caldura de afara ne scoate de-a dreptul din minti. Este placuta si am asteptat-o practic tot anul, dar ce ne facem cand devine insuportabila si ni se face rau pe strada?
Noi ne-am gandit la sutele de cititoare care ne viziteaza zilnic si am facut un mini-plan cu care sa invingem temperaturile ridicate.

1.Hidratarea corecta este primul pas in lupta cu temperaturile crescute. In zilele racoroase, de iarna, ni se recomanda sa bem cel putin 2 litri de lichide pe zi. Acum ca este vara si nu orice fel de vara, ci una torida, cantitatea de lichide pe care o consumam zilnic trebuie sa fie de peste 2 l, putand fi suplimentata chiar la 4 l pe zi.
Pentru a evita eventualele dureri in gat, va recomandam sa nu beti apa foarte rece sau direct din congelator, frigider.
Opteaza pentru bauturi baute la temperatura camerei, ceaiuri indulcite cu miere si compot natural. Evita sucurile carbogazoase, pentru ca acestea nu potolesc setea si nici nu diminueaza senzatia de caldura.
Consumul de fructe si legume este si el incurajat, deoarece acestea contin foarte multa apa si ne ajuta organismul sa se hidrateze suficient de bine, pentru a face fata caldurii.

2.Imbraca-te comod
Vara, este recomandat sa purtam haine lejere, haine vaporoase, de culoare deschisa, din bumbac. Sa evitam sa purtam haine foarte stramte sau materiale sintetice, deoarece acestea irita pielea, mai ales a persoanelor sensibile.

3.Evitati soarele
Pentru a evita starile de lesin sau transpiratia excesiva, este recomandat sa stai departe de soare, cel putin in intervalul 12-16, cand soarele arde foarte puternic si riscam sa ne alegem cu arsuri sau vreo insolatie neplacuta. Mergi mai mult pe la umbra daca este neaparat necesar sa iesi din casa in acel interval orar si nu uita sa ai tot timpul in geanta o sticla cu apa plata.

4.Crema cu protectie solara este bine sa o folosim inca de dimineata, cand plecam de acasa, chiar daca soarele inca nu este puternic. Apa termala este si ea o solutie buna pentru zilele caniculare si pentru a ameliora pielea arsa.

5.Evantaiul a ramas un accesoriu foarte frumos, util si placut in acelasi timp. Foloseste-l fara sa te simti jenata ori de cate ori simti ca ramai fara aer si bucura-te de curentul de aer pe care acesta ti-l ofera.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Cum sa facem fata caniculei"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu