Meniu sanatate

Alergiile - partea a doua

de fmo, 27 Iunie 2011

Alergiile provocate de polen sunt destul de frecvente si sunt provocate de diverse flori sau copacei, care intr-un anumit sezon al anului incep sa fie putin mai periculoase decat de obicei, datorita polenului si pufului pe care il elimina in aer. Nu exista complicatii ca in cazul altor alergii, decat faptul ca stranutul va fi mai frecvent decat de obicei.

Alergiile provocate de intepaturile sau muscaturile unor insecte sau animale se numara printre acele alergii de care nu-ti dai seama decat in momentul in care esti deja muscat sau intepat si apar manifestarile alergiei. De regula, aceste alergii se manifesta prin umflaturi ale locului care a fost afectat, stari de usturime, mancarime, in cele mai rele cazuri, ajungandu-se chiar la soc anafilactic.
De asemenea, sunt persoane care pot fi alergice la parul pe care il lasa anumite animale sau la epiteliile pe care acestea le lasa in urma lor. Inhalarea lor poate provoca alergiile, cu stari de stranut, disconfort si mancarimi.

Alergii ale pielii pot fi provocate de aparitia acneei, de produsele de ingrijire si make-up pe care le folosim sau pur si simplu pot fi provocate de anumite stari emotionale.
Foarte multe persoane fac alergii sub forma unor iritatii datorita unor stari cu incarcatura emotionala puternica, insa nu sunt periculoase si de multe ori trec de la sine pana a doua zi.

Alergiile provocate de schimbarile vremii sunt intalnite ori de cate ori intram intr-un nou anotimp, iar organismul nostru nu este pregatit pentru schimbarile bruste.
In acest caz, ar fi recomandat sa mergeti la medic si sa va prescrie din timp niste anti-alergice care sa va tina departe de efectele si manifestarile neplacute ale alergiilor.
Nu luati pastile de capul dvs si nu testati creme sau alte unguente pe pielea dumneavoastra fara a consulta parerea unui specialist pentru ca riscati sa va agravati starea de sanatate.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Alergiile - partea a doua "
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu