Meniu sanatate

Un tratament cu o traditie de 5.000 de ani: Tui-na

de Flu.ro,

Tui-na sau An-mo sau masajul traditional chinez isi are radacinile in China antica unde a fost folosita ca metoda distincta de tratament pentru mai bine de 5000 de ani. In acea perioada s-a dezvoltat spectaculos perfectionandu-se tehnicile de masaj pediatric, deosebit de cel pentru adulti, deoarece copiii au un alt tip de structura energetica.



Termenul de Tui-na poate fi tradus prin presare-strangere. Tui-na este parte integranta a medicinei traditonale chineze (MTC) si se bazeaza pe principiile meridianelor, alaturi de celelalte doua grupe mari (Acupunctura si Medicina Herbala).



Tui-na este un masaj care utilizeaza o serie de manipulari cu o putere mare de patrundere si intindere a anumitor zone de interes. In urma acestor manipulari se stimuleaza puncetele de acupunctura pe care se aplica presiune cu grade si moduri diferite de apasare sau vibratie. Tui-na este un tip de masaj cu un deosebit rasunet in organism si cu mare capacitate de terapie a acestuia.



Acest tip de masaj poate fi folosit pentru batrani si copii deoarece este cea mai prietenoasa si delicata metoda de tratament. A fost si este folosita ca metoda de tratament complementar sau de sine statator, in special pentru afectiuni ale sistemului locomotor, afectiuni acute sau cronice legate de stres, ale aparatului digestiv, respirator si organelor de reproducere.



Printre efectele terapeutice ale masajului traditional chinez se pot enumera urmatoarele:



tratarea deficientelor sistemului locomotor;
stimularea raspunsului imunitar;
tonifierea energiei vitale; stimularea circulatiei;
dragarea meridianelor;
refacerea echilibrului energiei dintre Yin si Yang;
restabilirea functiei normale a diferitelor organe vitale.


Tui-na restabileste in acest fel echilibrul energetic, armonia Yin-Yang din organism, alinarea durerilor, restabilirea functionarii muschilor, tendoanelor, a oaselor si incheieturilor, prevenirea imbolnavirilor, stimularea fuctionarii sistemului limfatic.



Alte binefaceri ale Tui-na sunt: intarirea sistemului imunitar, stabilizarea presiunii arteriale, calmarea si alinarea sistemului nervos, reducerea durerii.


Tui-na, ca terapie, este folosita in mod complementar, adeseori fiind combinata cu fitoterapie, homeopatie, acupunctura etc.





Articol realizat de Mihai Ichim, fiziokinetoterapeut - Clinica Medicala Sport Med Center (www.sportmedcenter.ro)



Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Un tratament cu o traditie de 5.000 de ani: Tui-na "
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu