Meniu sanatate

Ce facem cu kilogramele in plus, in prag de primavara?

de Flu.ro,


Ne apropiem de zile calde si insorite, cand revine preocuparea pentru aspectul fizic, mai ales ca de acum hainele vor putea acoperi mai greu surplusul de kilograme. Insa dincolo de motivatiile estetice, obezitatea se dovedeste a fi una dintre cele mai importante probleme medicale ale ultimelor decenii. Se poate afirma ca a devenit o tulburare metabolica pandemica.



Severitatea complicatiilor asociate - cardiovasculare, neurologice, metabolice, digestive, respiratorii, osteoarticulare si oncologice reuneste medici din diverse specialitati in studiul acestei patologii si pentru a oferi solutii cat mai eficiente. Stilul de viata este de cele mai multe ori implicat, alaturi de factori genetici sau de cauze secundare - endocrine, medicamentoase.


Astfel, din planul de tratament nu trebuie sa lipseasca dieta individualizata si exercitiul fizic zilnic. Si aspectul psihologic are, la randul sau, o deosebita importanta, iar terapia comportamental-cognitiva si sprijinul familiei contribuie la motivarea pacientilor.


De-a lungul timpului acupunctura si-a dovedit efectele favorabile in terapia obezitatii prin actiunea de reechilibrare emotionala, a sistemului nervos (centrul foamei si al satietatii), endocrin, a functiei hepatice sau a metabolismului hidric. Asocierea sedintelelor saptamanale de detoxifiere - Detox spa si masaj accelereaza procesul de remodelare fizica.



Din "farmacia" generoasa a naturii putem alege, in functie de caz, plante drenoare, care influenteaza absorbtia si metabolizarea lipidelor, amelioreaza rezistenta la insulina, regleaza apetitul, mentin vitalitatea.


Jiang Zhi Jian Fei Wan - Shou Fu: Pollen , Notoginseng , Astragalus Membranaceus, Radix Polygoni Multiflori, Rhizoma Alismatis, Herba Artemisiae capillaries, Fructus Crataegi, Radix Codonopsis Pilosulae, Semen Raphani, Rhizoma Rhei. Componentele formulei au afinitate pentru meridianele splina, ficat, stomac. Actiune drenoare - diuretica, de stimulare a peristaltismului, hipolipemianta, hepatoprotectoare, antioxidanta, antiaging (Astragalus, Polygonum). Este indicata in special persoanelor cu retentie hidrosalina, constipatie, dislipidemie, steatoza.



Slimming Dai Dai Hua: Fructus Aurantii Immaturus. Efect intens tonifiant, de stimulare a sistemului nervos central, hipolipeminat, catabolic, antioxidant; inhiba apetitul. Rezultatele apar repede, din primele 2-3 saptamani. In tratatele mai vechi de farmacologie nu se insista asupra aspectului catabolic. Studiile insa au aratat reducerea greutatii corporale si inhibarea apetitului. Discutii controversate au fost generate de produsii activi din portocala amara, sinefrina si N-metiltiramina, care stimuleaza receptorii adrenergici. Pentru siguranta, nu se recomanda persoanelor hipertensive, cu tahiaritmii, boala coronariana ischemica, insuficienta renala cronica sau in caz de sarcina. Se administreaza 1 capsula/zi dimineata sau 1 capsula la 2 zile Dieta trebuie sa fie echilibrata, cu mese uniform distribuite, fara cafea, cacao sau alcool, cu minim 2-3 litri de apa zilnic.


...continuare in pagina 2

Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Ce facem cu kilogramele in plus, in prag de primavara?"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu