Meniu sanatate

Sfaturi pentru mamici moderne

de fmo, 29 Martie 2011

1.I-au aparut dintisorii si nu stii daca este bine sa-l periezi?
Periajul dintilor la copii este esential. Asigura-te ca acest lucru se va intampla zilnic inca de la primul dinte. Exista o periuta de dinti speciala pentru cei mici, sub forma unei jucarii. Daca nu esti sigura de acest lucru, intreaba farmacistul, medicul stomatolog sau cel de familie.
2.Cum reducem strungareata copilului?
In primul rand trebuie sa mergi la medicul stomatolog pentru a evalua cat de departati sunt dintisorii si ce solutie poate gasi pentru a-i indrepta. In jurul varstei de 5 ani, apar asa zisele strungarete, temporare, care se vor inchide de la sine. Daca pana in jurul varstei de 7 ani nu se inchid, este recomandat sa consulti un dentist.
3.Nu stii de ce are bebelusul limba incarcata de pete albe?
Acest lucru poate indica prezenta unei infectii cu Candida, o ciuperca cauzata uneori de folosirea indelungata a tetinei. Consulta medicul pentru a vedea ce tratament sa urmezi. Solutia cu glicerina boraxata cu nistamicin este cea mai indicata in astfel de cazuri.
4.Copilul sughite dupa fiecare masa.
Nu te panica! Sughitul se datoreaza deschiderii peretilor stomacului, care produce contractia spasmodica a diafragmului. Pentru a-l ajuta sa elimine mai usor aerul inghitit, tine-l ridicat pe umar si da-i 2-3 lingurite de chimen amestecat cu 2 picaturi de lamaie.
5.Cat de des ii faci baie bebelusului?
La sugari, baita este recomandat sa o faci zilnic, macar in primele 10 luni. Baita insotita de gimnastica si masaj ajuta la dezvoltarea armonioasa a micutului si la ingrijirea delicata a pielii lui.
6.De ce i se lipesc ochii bebelusului?
Ochii bebelusului se pot lipi din cauza unei conjunctivite sau a unei imperforatii a canalului lacrimal. Este foarte important sa ai grija de igiena ochilor: sterge cu un tamponel de vata secretiile de la ambii ochisori, cu ceai de galbenele sau cu ser fiziologic.
7.Care este varsta ideala de intarcare?
Bebelusul poate fi alaptat si mai mult de 1 an. Daca vreti sa-l intarcati, e mai bine sa plecati cateva zile de acasa. Daca nu va vede, ii va fi mai usor sa uite de acest lucru si sa nu-l mai ceara atunci cand va intoarceti inapoi.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Sfaturi pentru mamici moderne"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu