Meniu sanatate

Rolul tehnologiei moderne in educatia copilului

de fmo, 17 Februarie 2011

Cand vine vorba de gadget-uri, telefoane si alte minunatii ale erei avansate in care traim, primii care se arata foarte interesati de ele sunt micutii nostri.
Aceasta euforie a telefoanelor si a calculatoarelor de ultima de generatie i-a cuprins pe cei mici si pe taticii dornici sa le faca acestora toate poftele.
Nu stiu cat de bine sau cat de mult are nevoie de un telefon de ultima generatie un copil de clasa a treia, dar este alegerea parintilor cum isi invata si cum isi rasfata copilul.
Consider ca un copil de aceasta varsta ar trebuie sa-si vada de temele si lectiile lui, de citit sau de batut mingea in curtea scolii, nicidecum de stat pe facebook de pe telefon sau de jucat poker direct de pe telefonul mobil in timpul orelor de mate.
Oricat de ciudat ti-ar parea acest comportament pentru un copil de clasa a treia, nu ar trebui sa te surprinda sau sa-ti imaginezi ca nu este posibil asa ceva. Este de ajuns sa mergi intr-una din cele mai scumpe si renumite scoli din oras si te vei putea lamuri.
Cum putem sa avem pretentia ca acest copil sa fie atras de citit sau de facut lectii in caietul de teme cand e mai simplu sa stea pe net, sa-si faca temele pe google sau sa piarda timpul socializand cu alti colegi?
Este foarte bine ca le putem pune la dispozitie un calculator sau un telefon, pentru a putea lua legatura cu ei, dar este la fel de bine sa incercam sa le limitam accesul la diferite lucruri: internet sau minute nelimitate,pentru ca aceste lucruri le distrag atentia de la sarcinile zilnice si de la lectii, mai ales.
O tactica buna de a-l determina sa invete sau sa aiba rezultate bune la scoala, este motivarea prin cumpararea sau accesul la diverse lucruri pe care si le doreste in limita posibilitatilor si a performantelor sale. Ai grija insa, sa nu faci o obisnuinta din asta sau sa invete numai de dragul de a primi mereu ceva in schimb.
Copilul trebuie sa imbine utilul cu placutul, scoala cu joaca, timpul dedicat lectiilor cu timpul liber si sa echilibreze balanta, astfel incat rezultatele sale sa ii faca pe parinti sa fie mandri de el si sa nu regret sacrificiile facute pentru el.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Rolul tehnologiei moderne in educatia copilului"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu