Meniu sanatate

Povestile adolescentei

de fmo, 20 Iulie 2011

Meseria de parinte nu este deloc una usoara. In fiecare zi trebuie sa faci fata provocarilor si sa incerci sa fii un bun prieten si sfatuitor pentru copilul tau.
Nu degeaba se spune ca parintii sunt modelul copiilor. Acestia din urma copiaza si isi doresc sa devina la fel ca parintii lor atunci cand vor creste mari.
De aceea este foarte important sa iti pastrezi calmul si rabdarea si sa-i oferi copilului tau cea mai buna educatie.
Cea mai grea si cea mai importanta perioada de dezvoltare a copilului este adolescenta. Daca in copilarie mai putem face ceva pentru a corecta sau a le da de inteles cum este bine sa faca, in adolescenta lucrurile devin deja mai complicate si nu mai putem controla situatia asa cum ne-am dori.
Tinerii din ziua de azi au o personalitate foarte puternica si cu greu le poti face fata sau le poti intelege starile si conflictele interioare prin care trec.
Cea mai simpla metoda de a te apropia de copilul tau adolescent si de a-l face sa inteleaga ce este bine si ce nu este sa ii povestesti din experienta ta. Si tu ai fost candva ca el si cel mai probabil ai avut aceleasi probleme prin care trece el. Nu trebuie sa-i impui tu o solutie pentru problemele lui, ci sa-l faci sa inteleaga ca pot exista metode prin care sa depaseasca aceasta stare.
In viata, totul este trecator, asa ca ceea ce acum i se poate parea o povara sau cel mai rau lucru care i se poate intampla, mai tarziu cu siguranta ii va parea un fleac si nu va mai intelege de ce i-a acordat atata importanta pana acum.
Pentru asta are nevoie de parintii lui, care sa-i acorde sprijin si sa-l inteleaga chiar si atunci cand este vorba de un lucru marunt.
Sa nu razi niciodata de problemele lui sau sa-l faci sa creada ca sunt prostii, pentru ca il vei face sa-si piarda increderea in el.
Poate povestile tale din adolescenta il vor face sa vada care este calea cea buna si il va face sa ia deciziile corect, fara a suferi sau a trece printr-o dezamagire. Desi, cum spune si un proverb “Si dezamagirile au rolul lor in viata: te trezesc la realitate! “.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Povestile adolescentei"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu