Meniu sanatate

Ingrijirea zilnica a bebelusului

de fmo, 21 Ianuarie 2011

In primele zile de viata, tot mai multe mamici evita sa-l spele pe micut, de teama sa nu-l raneasca sau sa nu raceasca. Lucru total gresit!
Pentru ca pielea copilului sa fie sanatoasa, ea trebuie sa fie in primul rand curata! Asadar, nu conteaza daca folosesti un prosopel sau servetele umede, pielea micutului trebuie ingrijita corect.
Schimba-i scutecele cat mai des, pentru ca urina si fecalele ii irita pielea si o inflameaza si spala-l cu apa calduta, asigurandu-te ca ai indepartat orice strat de crema.
Sterge-l cu delicatete peste tot, fara a omite cutele pielii.
Inainte de a-i pune un pampers nou, aplica o crema speciala pentru a proteja pielea micutului impotriva umiditatii. Una dintre cele mai folosite astfel de creme este dexpantenolul, care se transforma in piele in vitamina pantenol. Aceasta are un efect regenerativ si anti-inflamator.
Bebelusii adora apa, asa ca nu ezita sa-i faci baita. Inainte de a-l baga in cadita lui speciala, verifica cu un termometru de baie daca apa are temperatuta potrivita ( 36 – 37 de grade Celsius ) si daca in incapere sunt cel putin 24 de grade Celsius.
Cu un tampon umed, din bumbac poti incepe prin a-i curata pleoapele, fata, partile exterioare ale urechilor si capul. Cu betisoare speciale ( cele cu vata in capat )ii poti curata narile, dupa ce l-ai imbaiat bine. Daca folosesti sapun, ai grija ca acesta sa fie special pentru bebelusi si ca l-ai curatat bine cu apa. Daca ramane pe piele poate produce iritatii.
Dupa baita, inveleste-l pe micut intr-un prosop moale si usuca-l cu delicatete. Ii poti face chiar un masaj cu o crema usoara de fata pentru a proteja pielea de iritatii si impotriva uscaciunii.
Taie-i unghiile o data pe saptamana, pentru a evita ca micutul sa se zgarie pe fata.
Inainte de a folosi produsele pentru ingrijirea micutului, verifica cu mare atentie termenul de garantie si incearca sa cumperi pentru el produse de calitate, special create pentru pielea lor delicata. Sanatatea lui este foarte importanta, iar pielea trebuie ingrijita zilnic, asa cum facem si cu a noastra de altfel..


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Ingrijirea zilnica a bebelusului"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu