Meniu sanatate

In asteptarea gemenilor

de fmo, 06 Aprilie 2011

Meseria de mamica este una dintre cele mai grele, dar si cele mai placute meserii din lume. Aceasta “meserie” implica o multime de responsabilitati, sacrificii, dar si beneficii, daca stam sa privim putin in sfera emotionala si cognitiva a unei mamici.
Cand ai un copil, incerci sa faci tot posibilul sa ii fie bine, sa aiba tot ce isi doreste, sa ii oferi cea mai buna educatie si desigur sa nu ii lipseasca nimic, pe nici un plan.
Ce faci insa, cand la poarta bat doi? O frumoasa pereche de gemeni? Atunci sa vezi..
Venirea pe lume a gemenilor este un prilej de sarbatoare si bucurie pentru intreaga familie, asa ca ar fi bine sa vorbesti cu ei din timp, si impreuna, sa stabiliti cine te va ajuta sa te ocupi de cei doi bebelusi.
Singura nu te vei putea descurca. Imagineaza-ti ca in timpul ce unul plange de zor, celalalt doarme sau mamanca. Cum te vei imparti intre ei, in asa fel incat nici unul din ei sa nu aiba de suferit?
Daca partenerul tau de viata este si el foarte prins in obligatiile de la locul de munca, trebuie sa iti gasesti din timp persoana potrivita care sa fie mereu alaturi de tine, cel putin pana cei mici incep sa inteleaga anumite lucruri sau pana invata sa se adapteze unui program stabilit de tine.
Bunicile sunt persoanele cele mai potrivite in aceste cazuri: sunt iubarete, atente cu cei mici, au experienta in cresterea copiilor si rabdarea necesara pentru a le oferi educatia de care au nevoie.
Afectiunea este foarte importanta. Persoana care te va ajuta trebuie sa indrageasca foarte mult copii si mai ales sa aiba rabdare cu amandoi.
Cand unul plange, celalalt trebuie distras de la plansete si alte stari de genul acesta. Desi sunt mici, gemenii isi transmit unul altuia starile si nu de putine ori, vei pusa in situatia ca dintr-o data si dintr-un nimic sa inceapa sa planga isteric fara nici un motiv.
Acorda-le aceeasi atentie si importanta, joaca-te cu amandoi, nu neglija pe nici unul in favoarea celuilalt si fii intotdeauna alaturi de ei, oferindu-le iubire, sprijin si incredere.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "In asteptarea gemenilor"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu