Meniu sanatate

Dovezi de afectiune fata de cei mici

de fmo, 16 Martie 2011

Cand a fost ultima oara cand te-ai uitat in ochii copilului tau pentru cel putin 5 secunde? Nu exista o modalitate mai buna de a-ti da seama ce se intampla cu el si de lucrurile de care are nevoie.
Cand a fost ultima oara cand ti-ai ascultat copilul? Nu-l mai intrerupe de fiecare data cand vrea sa-ti spuna ceva. Da-i ocazia sa spuna tot ce gandeste si ce vrea pentru a-l putea ajuta sa-si implineasca dorintele.
Cand a fost ultima oara cand ti-ai tinut de mana copilul si l-ai rugat sa priveasca spre viitor, spre lucrurile bune din viata lui?
Cand a fost ultima oara cand ai gresit fata de copilul tau si ai avut curajul sa recunosti acest lucru in fata lui? Si mami si tati, ma fac greseli din cand in cand, nu-i asa?
Daca pana acum nu ai facut aceste lucruri, ai ocazia sa le faci de acum incolo, in asa fel incat sa fie bine pentru toata lumea.
Nu uita! Daca il vei face sa se simta important, copilul tau se va purta ca atare si va lua intotdeauna deciziile corecte.
Respecta-i intimitatea si spatiul pentru nevoile personale.
Cand esti plecata de acasa, suna-ti copilul si spune-i cat de mult iti lipseste.
Luati masa impreuna, ca o familie, departe de tentatia televizorului si produselor fast-food. Organizeaza un picnic cu sandwich-uri si salate gustoase si sanatoase.
Spune impreuna cu copilul tau, rugaciunea de seara, de dinainte de culcare. Nimic nu va poate apropia mai mult ca acest moment atat de placut si de sacru.
Incearca sa fii prezenta la toate evenimentele importante, serbari sau jocuri la care participa si copilul tau. Acest lucru ii va da de inteles ca iti pasa si ca te implici in educatia lui.
Seara inainte de culcare, citeste-i o poveste sau o poezioara copilului tau. O carte poate reprezenta o aventura pe care o porniti impreuna, indiferent de varsta voastra.
Si nu in ultimul rand, accepta-ti copilul asa cum este. Nu-l forta sa faca ceva sau sa devina cineva, doar pentru ca asa crezi tu ca ii va fi bine. Fii alaturi de el, cand va avea nevoie de ajutorul tau si de luat decizii, dar fara a-l influenta sau forta sa faca ceva care nu ii place.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Dovezi de afectiune fata de cei mici"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu