Meniu sanatate

Cum il scapam de sughit

de fmo, 22 Noiembrie 2010

O manuta de om, zgaltaita de neprietenosul sughit. Ti se rupe inima cand il vezi, intri in panica si nu stii cum sa-l faci bine.. Noi ne-am gandit la tine si de aceea te vom invata cum sa-l faci pe micut sa scape de sughit.
Se stie ca sughitul este provocat de aerul inghitit de bebelus atunci cand este alaptat. Acest lucru se intampla din cauza imaturitatii sistemului nervos al bebelusului care determina o neconcordanta intre actul deglutitiei si cel respirator. De aceea, bebica inghite nu numai laptele ci si aerul respirat. Aerul inghitit formeaza o bula, care irita diafragmul prin intermediul peretului gastric, ducand la contractii, adica la neprietenosul sughit.
Ce nu stiai e ca bebelusul sughita chiar si atunci cand se afla in burtica mamei, pentru ca inghite lichid amniotic. Nu te speria. Nu este nimic rau in asta.
Ce e de facut pentru a-l ajuta sa scape de sughit?
Ia-l in brate si tine-l pe micut sprijinit pe umarul tau, bate-l usor pe spate pentu a-i elibera burtica de presiunea generata de aerul absorbit. Bataile trebuie sa plece dinspre mijlocel spre ceafa.
Schimba-i pozitia daca sughitul nu inceteaza. Daca sta pe burtica, aseaza-l pe spate, si invers. In acest mod bula de aer se deplaseaza si sughitul dispare mai repede.
Da-i sa bea cateva gurite de apa, ceai sau laptic. Cu lingurita, pentru ca inghititul des va elibera bula de aer.
Cateva picaturi de lamaie sunt si mai eficiente. La sugari au un efect aproape instantaneu. Nu abuza insa de aceasta metoda. Desi este foarte eficienta, in timp poate irita mucoasa gastrica a micutului tau.
Daca dupa primele doua metode, sughitul persista mai mult de 5 sau 10 minute, nu mai apela nici la lichide sau la lamaie. Ia legatura cu medicul pentru a te indruma cum il poti scapa de sughit.
Nepotica mea, care are acum 5 luni, sughita aproape dupa fiecare alaptat. Doctorul i-a spus mamicii ca este foarte important ca in timpul mesei, copilul sa fie cat mai linistit. De aceea se pare ca nu sughita decat ziua, nu si noaptea!
Asadar, ai grija cand il hranesti pe cel mic, fa-o intr-un mod cat mai linistit si incet, nu-i permite sa manace lacomeste, nu de alta dar nu este deloc placut sa sughiti. Stim noi, oamenii mari..dar cei mici..


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Cum il scapam de sughit"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu