Meniu sanatate

Ciocolata neagra reduce riscul producerii unui infarct

de fmo, 24 Octombrie 2008
Potrivit studiului prezentat la conferinta anuala a American Heart Association, care a avut loc la Chicago, ciocolata neagra consumata zilnic dar în cantitati reduse are acelasi efect ca administrarea de aspirina."Ceea ce ne-au demonstrat marii amatori de ciocolata este ca flavonoidele, substantele chimice prezente în boabele de cacao, au un efect similar aspirinei în reducerea aglutinarii sangvine", a spus medicul Diane Becker, profesor la Scoala de medicina Johns Hopkins, coordonator al acestui studiu. El a subliniat ca studiul sau nu trebuie vazut ca o incitare la consumul exagerat de produse pe baza de ciocolata care contin în plus zahar si unt, dar medicii ar putea recomanda administrarea zilnica a doua linguri de ciocolata neagra sub forma ei cea mai pura, preparata din extract de boabe de cacao. Ciocolata neagra, bogata în flavonoide, poate contribui la scaderea tensiunii arteriale si are efecte benefice asupra circulatiei sangvine. Spre deosebire de cercetarile anterioare, acest ultim studiu demonstreaza ca dozele reduse de ciocolata sunt suficiente pentru obtinerea unui efect anticoagulant si ca nu este necesar sa se faca excese pentru a profita de aceste efecte, a adaugat Becker. "O bucata mica de ciocolata sau o ceasca de ciocolata calda consumata zilnic este benefica pentru sanatate atâta vreme cât nu se face exces si, mai ales, nu se consuma ciocolata amestecata cu unt si zahar", a recomandat medicul.
Potrivit studiului prezentat la conferinta anuala a American Heart Association, care a avut loc la Chicago, ciocolata neagra consumata zilnic dar în cantitati reduse are acelasi efect ca administrarea de aspirina."Ceea ce ne-au demonstrat marii amatori de ciocolata este ca flavonoidele, substantele chimice prezente în boabele de cacao, au un efect similar aspirinei în reducerea aglutinarii sangvine", a spus medicul Diane Becker, profesor la Scoala de medicina Johns Hopkins, coordonator al acestui studiu. El a subliniat ca studiul sau nu trebuie vazut ca o incitare la consumul exagerat de produse pe baza de ciocolata care contin în plus zahar si unt, dar medicii ar putea recomanda administrarea zilnica a doua linguri de ciocolata neagra sub forma ei cea mai pura, preparata din extract de boabe de cacao. Ciocolata neagra, bogata în flavonoide, poate contribui la scaderea tensiunii arteriale si are efecte benefice asupra circulatiei sangvine. Spre deosebire de cercetarile anterioare, acest ultim studiu demonstreaza ca dozele reduse de ciocolata sunt suficiente pentru obtinerea unui efect anticoagulant si ca nu este necesar sa se faca excese pentru a profita de aceste efecte, a adaugat Becker. "O bucata mica de ciocolata sau o ceasca de ciocolata calda consumata zilnic este benefica pentru sanatate atâta vreme cât nu se face exces si, mai ales, nu se consuma ciocolata amestecata cu unt si zahar", a recomandat medicul.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Ciocolata neagra reduce riscul producerii unui infarct"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu