Meniu sanatate

Alergii - partea rea a cosmeticelor

de fmo, 01 Iunie 2009

Fiecare dintre noi are grade diferite de sensibilitate ale pielii. Exista cateva dintre noi ale caror piele pare mai vulnerabila la alergii si la iritatii, in timp ce unele au pielea care nu dezvolta astfel de alergii.
Indiferent de cat de sensibila este pielea, este important sa stim ca fiecare dintre noi suntem vulnerabile la alergii si la iritatii ale pielii.
O alergie poate surveni atunci cand un ingredient din cosmeticele pe care le folosim nu intra in concordanta cu pielea noastra, cauzand pielii daune precum roseata. Si alte simptome pot aparea. Mai mult decat atat, acestea se pot inrautati in timp.
Pentru ca alergiile sunt cauzate de ingredientele pe care produsul le contine, ar trebui intotdeauna sa iti faci un obicei din a citi prospectul si ingredientele fiecarui produs cosmetic in parte. Unele alergii la produse pot aparea ani mai tarziu dupa folosirea lor.
Iata cativa termeni importanti de care vei avea nevoie in recunoasterea ingredientelor daunatoare tie atunci cand verifici etichetele.
-Fara alcool. Asta inseamna ca produsul pe care vrei sa il folosesti nu contine alcool etilic, sau alte tipuri de alcool.
-Data de expirare. Data expirarii trebuie as fie un amanunt determinant in cumpararea si folosirea produsului respectiv. Produsul trebuie folosit inainte de data sa de expirare si in nici un caz dupa aceasta.
-Hipoalergeni. Acest aspect ar trebui sa indice faptul ca produsul este mai putin probabil sa cauzeze o reactie alergica.
-Natural. Natural inseamna ca produsul este creat cu ingredienti luati din plante sau animale.
Pentru a preveni aparitia alergiilor de piele, ar trebui sa inveti sa folosesti machiajul si produsele cosmetice in mod corect si cu mare atentie. Tineti cosmeticele intr-un loc sigur, departe de soare. Spala-te pe maini inainte de a te apuca sa te machiezi si nu imparti cosmeticele cu nimeni altcineva. Nu pune aditivi precum apa sau saliva pentru a-ti face machiajul. Daca pielea ta incepe sa sufere, nu mai pune machiaj deloc. Daca culoarea machiajului se schimba sau incepe sa aiba un miros ciudat, inseamna ca este timpul sa le arunci.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Alergii - partea rea a cosmeticelor"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu