Meniu sanatate

"Am demonstrat ca suntem un producator roman de sapunuri naturale... altfel"

de Flu.ro,

Domnii, pe de alta parte, sunt atrasi de mirosul de menta, pin si arbore de ceai, dar si de sapunul realizat pentru Craciun, cu scortisoara si baton de vanilie. Foarte bine a prins si sapunul natural care contine ulei esential de lavanda si levantica pulbere.



MpT.ro: Din experienta acumulata pana in prezent, la ce se uita consumatorul atunci cand alege un sapun, fie el natural sau din comert? Cum se diferentiaza sapunurile Soap Mill in acest sens?



S.C.: Sunt doua aspecte diferite si doua conceptii diferite, si aici ma ajuta foarte mult experienta mea profesionala, anterioara Soap Mill. Daca vorbim despre sapunurile cu chimicale, consumatorul este interesat de miros si culoare. La o distanta mai mare se afla ambalajul.



La polul opus se afla sapunurile naturale. Peste 60% dintre persoanele care folosesc sapunuri naturale in mod curent aleg acest tip de sapun datorita beneficiilor pe care le ofera. Si nu ne referim la beneficii invizibile ochiului uman, ci la cele concrete: cum ramane pielea dupa folosirea unui sapun natural, care este senzatia dupa spalare sau auto-evaluarea legata de atenuarea unor afectiuni ale pielii (eczeme, acnee, psoriazis).


Sapunurile naturale Soap Mill, fie ele solide sau lichide, se diferentiaza vizibil de alte produse concurente, iar impresiile si parerile exprimate de clientii nostri o dovedesc. Motivul este foarte simplu: noi nu acoperim doar procentul de 60% din consumatori de care vorbeam mai sus, ci si restul de 40% ignorat de ceilalti producatori. Noi oferim o varietate de culori (toate naturale), o paleta larga de mirosuri (apeland la combinatii inedite de uleiuri esentiale si adaosuri), un ambalaj realizat de un profesionist - care inspira prospetime si naturalete, dar fiind totodata si modern, servicii unice oferite in premiera in Romania, informatii complete si corecte furnizate pe blog-ul Sapun Natural si, nu in ultimul rand, fotografii realizate de un fotograf profesionist. Atunci cand alegi sa iti deschizi intai un magazin online si consumatorul nu te cunoaste, este deosebit de important sa ai o claritate a imaginii si o realizare tehnica de exceptie, pentru ca nimeni sa nu se considere inselat atunci cand comanda de pe Internet.



MpT.ro: Soap Mill ofera clientilor sai patru game de sapunuri solide si o alta de sapunuri lichide. Vorbiti-ne in cateva cuvinte despre acestea: cui se adreseaza si care sunt principalele efecte benefice asupra pielii?



S.C.: Vorbeam mai devreme despre preferintele consumatorilor romani... Aproximativ 80% dintre barbati prefera sapunurile lichide. De ce? Simplu! Acestea sunt produse 3 in 1, adica se pot folosi ca sapun natural lichid, gel de dus si sampon. Ca atare, pentru acestia este ideal sa aiba un singur produs care sa ii ajute la trei actiuni similare. De asemenea, pentru barbati, aspectul olfactiv este foarte important, precum si usurinta cu care pot folosi ambalajul.


Femeile, pe de alta parte, prefera un sapun natural lichid pentru spalatul mainilor, mai multe sapunuri naturale solide pentru dus, sare de baie pentru relaxare, ulei de corp dimineata, ulei de masaj seara, spuma naturala pentru amuzament. Noi intelegem perfect aceste dorinte, de aceea Echipa Soap Mill a lansat de curand cinci noi game de produse, care acopera toate aceste preferinte ale femeilor.



Ca principale beneficii ale produselor Soap Mill, voi mentiona:



realizarea unei bariere protectoare prin care pielea poate respira, ajutand la hidratarea acesteia din exterior si la impiedicarea evaporarii rapide a apei din interior;
efectele pozitive asupra sistemului nervos: amplifica starea de sanatate, induce modificari la nivel mental si genereaza senzatii psihice placute;
continut ridicat de glicerina, obtinuta prin procesul de saponificare, un emolient natural extraordinar;
ameliorarea unor probleme ale pielii cum ar fi celulita, vergeturi, acnee, psoriazis, dermatita.


MpT.ro: In anotimpul rece pielea noastra este supusa efectului nociv al factorilor de mediu. Cum ne putem proteja pielea in anotimpul rece cu ajutorul sapunurilor naturale?



S.C.: Sapunurile naturale realizate din uleiuri vegetale si uleiuri esentiale protejeaza pielea tot timpul, nu numai in anotimpurile reci. Factorii nocivi ne ataca pielea si parul in mod relativ constant. Noi am creat si sapunuri naturale care pot fi folosite cu precadere iarna, deoarece incalzesc extremitatile membrelor, sapunuri naturale care contin unt de shea (un ingredient care repara crapaturile pielii) sau cele care contin uleiuri esentiale ce ajuta sistemul respirator in cazul virozelor, racelilor, bronsitelor sau altor probleme la nivel respirator.


MpT.ro: Copiii sunt, evident, o categorie aparte atunci cand vorbim de "piele sensibila". Ce li se recomanda acestora sa foloseasca?



S.C.: Multa lume nu stie, dar ideea de a folosi si produce sapunuri naturale mi-a venit atunci cand am devenit mama. Un copil iti schimba viata, toti parintii spun acest lucru. Noua ne-a schimbat-o, pentru ca am inceput sa fim atenti nu numai la ingredientele din alimentatie, ci si din cosmetice.


Echipa Soap Mill recomanda tuturor parintilor sa nu foloseasca decat produse pentru bebelusi sau copii 100% naturale. Trebuie citita cu atentie eticheta, dar si inteleasa. Dar cred ca precizarea "a nu se lasa la indemana copiilor, a nu intra in contact cu ochii, a nu se ingera" spune foarte multe despre acel produs asa-zis natural.
Pe de alta parte, un produs bio sau eco nu este obligatoriu 100% natural, pentru ca certificarile internationale permit producatorilor sa foloseasca si ingrediente chimice in proportie de 5-15%, in functie de tipul certificarii.



Ca atare, parintii nu trebuie neaparat sa foloseasca produse cosmetice scumpe, cu multe certificari sau produse de import. Trebuie alese, repet, numai sampoane sau sapunuri cu adevarat naturale, nu doar cu numele.



Este indicat sa fie evitate, cel putin in primele 2-3 luni de viata ale bebelusilor, sapunuri cu uleiuri esentiale. Apoi, treptat, parintii pot alege si sapunuri naturale cu uleiuri esentiale si adaosuri.



MpT.ro: In oferta Soap Mill se regasesc si produse destinate femeilor insarcinate si proaspetelor mamici. Cu ce sunt acestea diferite de restul produselor din oferta?



S.C.: In timpul sarcinii, explozia hormonala este foarte mare, de aceea pot aparea o serie de probleme noi, cum ar fi celulita, vergeturi, piele crapata (mai ales in ultimele luni de sarcina) sau probleme circulatorii. Femeii insarcinate i se recomanda un masaj usor al sanilor, in cadrul dusului zilnic si un masaj mediu al corpului, pentru a activa sistemul circulator si a scapa de problemele amintite mai sus. Mai mult decat atat, in primele luni de sarcina, exista mari probleme cu mirosurile din jur. Fatul si apoi alaptarea impiedica mamele sa foloseasca produse cu chimicale, excitante ale sistemului nervos sau abrazive. Dar tocmai in aceste perioade, femeile au nevoie si mai mult de produse care sa le ingrijeasca pielea, sa o repare si sa ajute la refacerea rapida.

De aceea, Echipa Soap Mill a creat o gama de sapunuri naturale solide perfecta pentru femeile insarcinate sau care alapteaza. Ambele tipuri de sapun contin, pe langa celelalte ingrediente vegetale, unt de shea; unul dintre ele nu contine uleiuri esentiale, doar infuzie din plante, celalalt contine nuca macinata (pentru a efectua un masaj usor), uleiuri esentiale de nuca si patchouli. Se poate folosi si ca sampon solid si chiar este indicat acest lucru.


MpT.ro: Odata cu lansarea noii game de sapunuri lichide, ati introdus si o gama de saculeti odorizanti. De ce i-am alege pe acestia in locul ordorizantelor de incapere sau pentru dressing-uri din comert?



S.C.: Pentru ca sunt 100% naturali.



MpT.ro: Ca o concluzie: de ce sapunuri naturale si de ce sapunuri naturale romanesti?



S.C.: De cand am lansat blog-ul Sapun Natural, cu doua luni inainte de a lansa marca Soap Mill pe piata, am demonstrat ca suntem un producator roman de sapunuri naturale... altfel. Am demonstrat ca pentru noi verbul "a ingriji" este pe primul, al doilea si al treilea loc. Am explicat pe larg ce ingrediente folosim, de ce le folosim, ce beneficii aduc acestea. De asemenea, am explicat de ce nu folosim anumite ingrediente "comune" in sapunurile cu chimicale, inclusiv unele mai putin nocive, cum ar fi colorantii sintetici. De fiecare data, in interviuri si in articole de pe blog, am tras semnale de alarma legate de compusii toxici prezenti in cosmetice - alcool, EDTA, parabeni, parafina, SLS si SLES. Producatorii romani de sapunuri naturale sunt putini, dar sunt si mai putini cei care incearca sa informeze corect si complet asupra efectelor novice ale chimicalelor asupra corpului nostru, atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung. Suntem primii care am adus in prim-plan informatii de baza, informatii pe care orice persoana ar trebui sa le primeasca de la cel care cumpara, in special daca este producator, nu importator.


Este foarte simplu sa vinzi. Cu pregatire adecvata, oricine poate vinde. Dar este extrem de dificil sa le explici celorlalti de ce este indicat sa achizitioneze produse cosmetice naturale, chiar daca nu o fac de la tine. Am promovat produsele Soap Mill, dar am promovat intai produsele naturale cu adevarat. Cu cat opinia publica este mai informata, cu atat lumea devine mai interesata de fenomenul "natural" si alege sa traiasca in armonie cu natura si cu mediul inconjurator, eliminand chimicalele din viata curenta. Echipa Soap Mill va incurajeaza sa va realizati singuri sapunuri naturale, acasa, de aceea avem si un serviciu denumit "workshop la domiciliu". Daca nu reusiti, atunci noi va stam la dispozitie!


De ce sapunuri si produse naturale romanesti? O sa va surprinda raspunsul, dar Echipa Soap Mill va incurajeaza sa folositi produse cosmetice naturale. Punct. Fie ca folositi produse cosmetice romanesti concurente sau cumparati din alte tari, important este sa aveti grija de voi si de copiii vostri! Noi suntem siguri ca daca veti incerca sapunurile naturale Soap Mill, veti observa diferente majore calitative - comparativ cu alte produse, dar important este ca decizia de a avea o viata lipsita de chimicale a fost luata deja!


Echipa Soap Mill va multumeste la randul ei si doreste sa va felicite pentru acest interviu extrem de bine documentat si cu intrebari ce necesita raspunsuri explicative, atat de necesare in contextul actual al pietei de produse naturale din Romania!

Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la ""Am demonstrat ca suntem un producator roman de sapunuri naturale... altfel""
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu