Meniu sanatate
Un conservant natural protejeaza alimentele de bacteriile nocive
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minessota (Statele Unite) au descoperit o modalitate naturala de a proteja alimentele impotriva bacteriilor daunatoare, precum salmonella, E.coli si listeria. Lantibioticul - o peptida produsa de o bacterie inofensiva - este primul conservant natural care combate bacteriile gram-negative, indeosebi cele periculoase.
"Conservantul natural este menit sa protejeze alimentele de o paleta larga de microbi cu potential sa provoace boli", afirma descoperitorul peptidei. "Dintre conservantii naturali, acesta combate cele mai multe tipuri de bacterii".
Lantibioticul poate fi folosit pentru a preveni proliferarea bacteriilor periculoase in carnuri, branzeturi procesate, oua si lactate, conserve, fructe de mare, sosuri pentru salate, bauturi fermentate si multe alte alimente. Pe langa aceste beneficii, lantibioticele sunt usor de digerat, netoxice, nu provoaca alergii si este dificil pentru bacterii sa dezvolte rezistenta la ele.
Lantibioticul a fost descoperit din greseala de catre oamenii de stiinta americani, in timp ce acestia studiau genomul bacteriilor.
Sursa: ANI
Reguli de igiena intima 30 de activitati care te vor ajuta sa consumi 100 de calorii Un indicator al sanatatii mai bun decat IMC Condimentul care ne repara ADN-ul Invata sa-ti autoexaminezi sanii