Meniu sanatate

Tenul normal

de Flu.ro,

Tenul normal este deseori curat, lipsit de cosuri, elastic si catifelat. Pielea nu este nici uscata, nici grasa. Acneea nu constituie o problema pentru persoanele cu tenul normal, insa si in cazul acestora pielea necesita o ingrijire atenta pentru a preintampina aparitia ridurilor si a contracara efectele nocive ale factorilor de mediu. Cea mai sensibila zona este cea din jurul ochilor, care este expusa riscului de imbatranire prematura, din cauza activitatii reduse a glandelor sebacee la acest tip de ten.



Faceti-va un obicei din a va curata tenul de doua ori pe zi, spalandu-l cu un sapun delicat (ca cel pentru bebelusi) si tonifiindu-l cu o lotiune tonica delicata, precum apa de trandafiri.

Puteti apela la o crema hidratanta, masandu-va tenul o data pe zi, inainte de culcare, pentru a mentine nivelul optim de hidratare.

Solutiile pentru curatarea fetei sunt recomandate oricarui tip de ten pentru a mentine porii inchisi si a inlatura murdaria care se acumuleaza in timpul zilei. Asigurati-va ca folositi o solutie fara alcool si cu un continut redus de substante astringente.

Atunci cand folositi uscatorul de par, asigurati-va ca va feriti fata de valul de aer cald.

Pentru a mentine nivelul optim de hidratare a pielii pe parcursul intregii zile, inainte de a va machia, aplicati pe fata un strat subtire de crema pe baza de ulei.

Pentru a stimula circulatia sanguina la nivelul fetei si a mentine delicatetea pielii, puteti apela cu succes la mastile faciale, avand grija ca acestea sa nu contina substante care usuca pielea. Puteti repeta procedeul o data la doua saptamani.

Ori de cate ori iesiti din casa folositi o crema cu protectie solara. Chiar daca nu va veti petrece ziua pe plaja, aceasta va va fi de mare ajutor pentru prevenirea efectelor nocive ale soarelui.

Masajul facial face minuni pentru tenul normal; acesta tonifica si intareste muschii fetei, prevenind aparitia ridurilor, imbunatatind in acelasi timp circulatia.

Exista o serie de uleiuri esentiale care pot aduce beneficii tenului normal. Printre acestea se numara cel de lavanda, de iasomie si de geranium (care pot fi folosite impreuna - la 100 ml de crema de fata obisnuita, amestecati cate 5-10 picaturi din fiecare tip de ulei esential). Iasomia reda echilibrul natural al pielii, lavanda ajuta la regenerarea celulara, iar geraniumul imbunatateste circulatia sanguina.

Alte uleiuri recomandate tenului normal sunt cel de jojoba, de migdale sau de morcov, ca uleiuri de baza, si cel de fenicul, de trandafir, de musetel, de lamaie, de patchouli si de santal, ca uleiuri esentiale.

Beti multa apa si mancati cantitati insemnate de fructe si legume proaspete. De asemenea, incercati sa stati cat mai mult in aer liber: si pielea dumneavoastra are nevoie sa respire.




Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Tenul normal"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu