Meniu sanatate

Remedii naturiste pentru arsuri si taieturi

de Lucia, 09 Octombrie 2013


Ar fi inutil sa incepem enumerand cauzele din care poti sa suferi o arsura sau sa te ranesti. Ba le poti suferi chiar pe ambele simultan, sa te tai cu un cutit incins pe o plita. Cu exceptia situatiei ca esti detinut si te maltratezi singur ca sa ajungi in infirmerie, daca ai patit o asemenea vatamare, cauti s-o vindeci grabnic sau macar sa alungi durerea pana ai ajunge la o farmacie. Exista multe leacuri simple, la indemana oricarui cetatean aflat intr-o casa locuita.

Arsurile

Mierea. E cea mai la indemana solutie, nu trebuie s-o fierbem sau s-o radem. Ungem arsura cu ea. Ne putem pune si un bandaj lejer, sa nu ne bazaie mustele. Ne ungem cu miere de doua ori pe zi.

Morcovul. Il radem pe rana si ne infasam. Diminueaza sensibil usturimea arsurii si impiedica basicile sa para. La fel procedam cu cartoful.

Varza. Ii punem o foaie la fiert pentru cateva minute. O lasam sa se mai raceasca si o punem pe arsura calduta. Schimbam foaia din cand in cand. Salata verde, intrebuintata la fel, are acelasi efect, alina durerea.

Galbenelele sunt recomandate pentru efectul lor de vindecare rapida. Putem face o infuzie din flori de galbenele si s-o folosim in cataplasme sau sa ne dam cu unguent de galbenele, de cateva ori pe zi.

Patlagina. Daca o avem la indemana proaspata, o punem la rana asa cum e. Contribuie la regenerarea tesuturilor.

Florile de soc. Punem o mana de flori intr-un litru de apa clocotita si lasam apoi sa i se duca fierbinteala. Sunt recomandate in caz ca ni s-au format basicute pe piele, le usuca rapid. Impiedica inflamarea.

Musetelul. Punem doua lingurite la o cana cu apa clocotita. Dezinfecteaza, cicatrizeaza. La fel procedam, in aceeasi doza, cu florile de coada-soricelului.

Tataneasa. Radacina acestei plante o utilizam la prepararea unui decoct: 4 linguri la 250 ml apa, care sa fiarba 15 minute sub capac. Ne spalam cu zeama pe arsura sau facem cataplasma. Promite un efect rapid de refacere a pielii. Pana sa fiarba tataneasa, putem folosi un leac deja existent sa scapam de durere: mierea sau frunza de patlagina, spre exemplu.

Ranile
Spre deosebire de arsuri, ranile ne fac sa sangeram. Nici nu stim ce sa oprim mai intai: sangerarea sau durerea? Sa incepem, totusi, cu prima. Daca nu-i cine stie ce taietura, impunsatura, muscatura, presam rana cu o compresa sterila. Cand e mai mare taietura, urmati un truc: stati, de se poate, astfel asezati incat rana sa ajunga la un nivel superior inimii. Veti sangera astfel mai putin. Apoi, daca am suferit taietura la maini sau la picioare, deasupra ei strangem cu un garou, un furtun, un cordon, ceva. Tinem strans pana simtim ca amortim, apoi desfacem garoul. Reluam stransoarea daca sangele n-a incetat sa curga, iar o slabim... Am rezolvat problema cu sangele, trecem la vindecare.

Trebuie sa mai stim ca bandajul nu e bine sa stea strans si nici sa stea prea mult. La primele semne de cicatrizare, e de preferat sa aruncam bandajul si sa expunem portiunea vatamata aerului liber. Asadar, curatam rana de eventualele impuritati si de urmele de sange cu apa oxigenata, apa plata, decoct de musetel sau de pelin. Putem folosi apoi alte leacuri din natura.
...continuare in pagina 2

Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.4
comentarii (1)
Mitica
December 1st, 2013 at 1:11pm
Prezentarea este foarte buna.
Am avut foarte multe posibilitati sa cunosc remedii naturiste.
Exista un produs miraculos care se numeste CERIFIN avizat de Ministerul Sanatatii Publice Nr: 55949/19.08.2010 acest produs natural este testat de mione cu mult inaintea avizului.
Cautati pe net.
Acest produs daca se afla in bucatarie, te poti frige, opari, si te va ajuta imediat.
Miracolul este ca nu raman cicatrici sau zone roz.
Vreti exemple ? Va stau la dispozitie.
Aceasta nu este prezentare de produs.
Apreciez articolul si am facut complectare.
Posteaza si tu un comentariu la "Remedii naturiste pentru arsuri si taieturi"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu