Meniu sanatate

Masti naturale pentru tenul uscat si sensibil

de Violeta Balaban, 06 Noiembrie 2012
Pielea este cel mai vast si poate cel mai important organ de care trebuie sa ne ingrijim. Avand in vedere ca este un organ extern, ea trebuie ingrijita zilnic, in conformitate cu textura pe care aceasta o are.
Exista mai multe tipuri de ten: ten uscat, ten sensibil, ten cu aspect gras, textura normala, ten mixt, etc.
Cel mai greu este atunci cand se asociaza doua tipuri, cum ar fi pielea uscata si sensibila sau normala cu aspect uscat.
Acest tip de ten necesita o ingrijire cu totul aparte, pe baza de creme si lotiuni hidratante, care sa-i asigure cantitatea de nutrienti si antioxidanti de care are nevoie pentru a ramane ferma si catifelata.

Cea mai buna masca de fata , care se potriveste oricarui tip de ten este masca din miere de albine, deoarece are in compozitia ei numai produse naturale.
Poti prepara o pasta chiar la tine acasa! Nu ai nevoi decat de cateva lingurite de miere, putina apa si o lingura de zahar, pe care le amesteci foarte bine pana obtii o pasta lipicioasa.
Aplici masca pe fata, apoi indepartezi zaharul, prin frecare. In felul acesta exfoliezi pielea ( cu ajutorul zaharului ) si o hidratam intens ( mierea lasa tenul curat si delicat ca al unui bebelus ).
Pentru a elimina masca de pe fata, spala-te cu apa caldura si tamponeaza fata cu un prosop curat, moale.

Pentru ca tot a venit frigul, iti poti prepara o masca cu ulei de masline si miere. Este foarte eficienta si ajuta pielea sa suporte mai usor frigul. De asemenea, previne aparitia punctelor negre si ale cosurilor. Aplica aceasta masca formata din ulei de masline extravirgin, miere organica si zahar, o data pe zi. Dupa 10 minute, clateste bine fata cu apa calda si nu te sterge cu nimic.

Daca tenul tau este foarte sensibil si iritat, iti sugeram sa-ti prepari o masca din ulei de soia si o banana, peste care sa adaugi o lingurita - doua de iaurt. Lasa amestecul la frigider cateva zeci de minute, dupa care maseaza-ti masca pe fata si asteapta 15 minute, dupa care clateste bine fata cu apa calduta.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 3.6
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Masti naturale pentru tenul uscat si sensibil"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu