Meniu sanatate

In genunchi in fata ta

de Mesagerul, 10 Noiembrie 2011
Uite asa ma asez acum, in genunchi si imi intind ambele maini cu palmele caus.

Te rog, ajuta. Ajuta-ma sa ajut. Ajutati-ma sa salvez un copil de cinci luni internat si plimbat prin spitale aproape de cand s-a nascut. Se numeste Eric si este un baietel cuminte si jucaus. Este atat de cuminte incat, atunci cand s-a impartit norocul, pesemne dormea si la el n-a mai ajuns. Cum altfel sa-mi explic hidrocefalita pe care a facut-o la doua luni, urmata de o operatie pe creier unde i s-a introdus un shunt, urmata de meningita cu candida – un cadou din sala de operatii – urmata de infectii repetate cu rotavirus, urmata de o pneumonie cu care se lupta in prezent. Nu mai are vene pentru cateter si branule, are piciorusele invinetite, manutele-s umflate si-l dor si-l ustura si nu-ntelege de ce i se intampla toate astea. Scanceste din cand in cand, apoi uita si se joaca cu suzeta: o plimba dintr-o manuta in alta. Cand inchide ochii se viseaza inapoi in burtica mamei, acolo unde era cald si pufos si nu-l intepa nimic si nu-l durea nimic si-i era bine.

A iesit din mami si a fost pedepsit rau de tot. Uite de-asta stau cu mainile intinse si ma tarasc in genunchi. Nu-mi pasa daca-mi inchizi usa-n nas. Fa-ma cersetoare, lipitoare, scai, prefa-te plictisit, dezinteresat, ridica din umeri, fa-ti cruce si scuipa de trei ori in san, bate in lemn, spune Doamne fereste, spune orice... dar deschide usor micutul gadget home banking si trimite o suma pentru ca acest copil sa plece la o clinica specializata in neurochirurgie din Turcia. Se pare ca acolo doctorii stiu ce sa-i faca.

Stii cata nevoie are copilul asta de ajutorul tau??? Ai idee cat de mult insemni pentru el in momentul asta? Ai fost vreodata cu adevarat important pentru viata cuiva? Uite de-asta m-am asezat in genunchi in fata ta, cu miinile intinse. Pentru un suflet de copil care striga dupa ajutor. Nu-l mai lasa sa se chinuie aici la Victor Babes unde e acum, nu te pune nici macar o fractiune de secunda in locul parintilor, in locul mamei, nu cauta frenetic cu mintea un alt gand ca sa-l inabusi pe acesta pe care-l ai acum. Nu-ti cauta tocmai acum de treaba, nu te minti ca ti-ai adus aminte de ceva important, nu spune ca sunt atatia copii si atatea cazuri grave, nu spune ca nu poti. Nu te gandi ca fac altii si te scutesc pe tine.

Te rog in genunchi. Uite numarul meu de telefon: 0769871629. Suna-ma si lasa-ma sa te conving sa ajuti acest bebelus. Cu cat poti, cat ai, cat vrei.

Și vreau sa te mai rog ceva… te implor, uite-asa in genunchi, nu ma lasa singura sa lupt. Lasa-mi macar impresia ca nu strig in pustiu, nu ma lasa de izbeliste acum cand iti cer ajutor pentru un bebe de cinci luni.

Eric Andrei Alexandru cont: RO 84 INGB 0000 9999 0262 2182

Sursa: Pandoras.ro.


fotofotofoto


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4.3
comentarii (1)
Sirenna
November 12th, 2011 at 12:24pm
Propunere :

Cine are de dat, poate, si are de unde, va da.

Eu una, in acest moment, trimit un gand bun si sa se intample o minune la oamenii din jurul baietelului si sa se faca un centru de donatii, in care fiecare doneaza cui crede, in functie de gravitatea acelui caz, asa cum considera sufletul lui.

Chiar si acei 2 % sa fie directionati spre cazuri deosebite.
Posteaza si tu un comentariu la "In genunchi in fata ta"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu