Meniu sanatate

De ce e bine sa consumati ulei de argan alimentar

de Raluca Purea, 19 Noiembrie 2012
Uleiul de argan este celebru pentru utilitatea sa in industria cosmetica Nu este insa eficient doar pentru aspectul exterior (par, fata, vergeturi etc), ci si pentru interiorul organismului, atunci cand este ingerat. In Maroc, tara de origine a arganului, uleiul este folosit in salate, paste si cuscus, dar si la prepararea painii arabesti specifice.

Printre proprietatile uleiului de argan care aduc un plus sanatatii consumatorilor se numara scaderea colesterolului si cresterea nivelului de vitamina E din sange (ambele contribuind la buna functionare a inimii). In alta ordine de idei, acest elixir este cunoscut si pentru efectul puternic antioxidant, deci, anti-imbatranire. Legat de inaintarea in varsta, este bine de stiut ca si daca suferiti de artrita (durerile articulatiilor) este bine sa consumati ulei de argan, acesta reducand inflamatia si durerile.

Digestia este si ea ajutata de proprietatile uleiului de argan , pe care, daca il asociati cu orice aliment care va cauzeaza deranj intestinal, anuleaza durerile si balonarea. In anumite cazuri, uleiul este recomandat si in afectiunile cancerigene, existand studii care confirma efectul vizibil al arganului in lupta cu celulele bolnave.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 2
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "De ce e bine sa consumati ulei de argan alimentar"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu