Meniu sanatate

Cum ingrijim zona intima, in lunile de vara?

de Flu.ro,

Vara, ingrijirea zonei intime necesita un pic mai multa atentie decat in oricare alt anotimp, preocupare justificata de aparitia caldurii si a transpiratiei abundente, doi factori care faciliteaza aparitia disconfortului, a iritatiilor si a infectiilor. Respectand cateva sfaturi, va puteti feri de boli, bucurandu-va din plin de vara!




Zona genitala este una deosebit de sensibila, de aceea, pentru ingrijirea acesteia evitati sa folositi substante alergenice sau iritante. Optati pentru produse cu o actiune delicata, pe cat se poate, acelea cu continut de ingrediente naturale sau organice!


Renuntati la utilizarea lamei de ras, deoarece va poate provoca iritatii care se pot agrava sub actiunea transpiratiei! Parul pubian este un semn de maturitate sexuala si are rolul de a proteja organele genitale, insa va poate provoca disconfort, in special vara. Pentru epilarea acestuia optati pentru solutii cu rezultate de durata, cum ar fi epilarea cu ceara, sau tundeti-l pana la o lungime adecvata pastrarii unei igiene corespunzatoare!


Atunci cand apelati la epilarea cu ceara, amintiti-va ca aceasta se realizeaza prin smulgerea parului din radacina, ceea ce poate conduce la infectarea porilor deschisi. Inainte de epilare, curatati zona pubiana, iar dupa epilare aplicati o solutie dezinfectanta delicata!


Spalati cu regularitate - de cel putin doua ori pe zi - zona intima cu apa calduta (nu fierbinte) si fara a folosi sapunuri sau samponuri cu un PH diferit de cel natural! Puteti opta pentru produsele de ingrijire pentru zona intima, disponibile in farmacii, care respecta PH-ul zonei intime (acest lucru este de obicei specificat pe ambalaj).


Evitati sa folositi creme, deodorante, pudra de talc sau servetele parfumate pentru a reda prospetimea zonei intime! Acestea pot contine substante chimice care provoaca iritatii si arsuri.


Dupa folosirea toaletei, atunci cand se poate, spalati zona intima cu apa calduta, chiar daca ati folosit hartie igienica! Astfel veti preveni raspandirea bacteriilor daunatoare catre zona pubiana.


Dupa baie sau dus stergeti foarte bine zona pubiana, inainte de a va imbraca. Umiditatea neinlaturata va poate crea disconfort si poate contribui la aparitia iritatiilor!


Optati pentru lenjerie intima din materiale naturale, cum este bumbacul. Evitati, pe cat posibil, lenjeria din materiale sintetice, precum si pe cea prea stramta!


Pe cat posibil, schimbati-va lenjeria intima de mai multe ori pe zi, iar cand ajungeti acasa schimbati-va imediat in imbracaminte comoda care sa nu puna presiune pe zona intima!


Faceti-va un obicei din a spala manual lenjeria intima pentru a nu o pune in masina de spalat alaturi de pantaloni, sosete si alte articole de imbracaminte care pot fi purtatoare de agenti infectiosi!





Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Cum ingrijim zona intima, in lunile de vara?"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu