Meniu sanatate

Copilul meu se drogheaza

de Erika, 08 Noiembrie 2007

Ultima etapa este postcura, ce consta in participarea la grupuri de sprijin, discutii cu psihologi si alti dependenti. Tratamentul toxicomaniei nu se termina niciodata. El continua toata viata pentru ca oricand este posibil sa apara o noua tentatie. Este de ajuns o singura clipa de slabiciune pentru ca dependeta sa se reinstaleze.

Din pacate, romanii nu inteleg ca dependenta este o boala. Atitudinea societatii fata de toxicomani, stigmatul pus unei familii cu astfel de probleme, ne fac sa ezitam cand vine vorba sa cerem ajutor. In plus, serviciile de asistenta a toxicomanilor sunt aproape inexistente. Cele cateva centre aflate in capitala nu au cum sa vindece numarul mare de dependenti din toata tara. Dar, chiar si asa, toxicomania se poate vindeca. Important este sa vrei, sa te implicit, si sa-ti convingi copilul ca are nevoie de ajutor.

Iata unde poti vorbi cu un specialist:

1. Agentia Nationala Antidrog are centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog in toate judetele si in Bucuresti.

2. Spitalul Alexandru Obregia, sectia XVI Sos. Berceni nr. 10-12, sect. 4, Bucuresti Tel : 021.334.49.73

3. Fundatia de ingrijiri comunitare in cadrul Spitalului Clinic Colentina, Str. Dr. Grozovici, nr. 1, Cladirea Ambulatoriului de Specialitate, sect. 2, Bucuresti Tel:210.52.85.

4. Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependentilor pentru Tineri Sf. Stelian, Str. ing. Cristian Pascal, nr. 25-27, sector 6, Bucuresti, Tel: 021/315.49.61

5. Laboratorul de Sanatate Mintala; sector 4 Bucuresti
Str. Argeselu, nr. 8, Tel: 021.450.21.02.

6. Laboratorul de Sanatate Mintala; sector 3, Bucuresti, in cadrul Spitalului de psihiatrie Titan Bd. Nicolae Grigorescu nr. 41, Tel.: 021.340.03.35

7. Spitalul de Psihiatrie Balaceanca, Bucuresti, Sectia 4 psihiatrie - Centrul Postcura toxicomani Tel.: 021.255.14.11
Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 5.2
comentarii (4)
Ana-Maria
November 8th, 2007 at 2:06pm
Este absolut oribil ce se intampla la noi cu toxicomanii. Societatea ii trateaza ca pe niste delincventi cand, de fapt, avem de-a face cu niste oameni bolnavi si atat. Si asa cum ii ajutam pe ceilalti, asa trebuie sa-i ajutam si pe ei. Ceea ce nu inteleg unii sunt schimbarile profunde de personalitate pe care le sufera un toxicoman, faptul ca el efectiv nu se mai poate controla.
Andreea
November 8th, 2007 at 3:52pm
Da, e foarte nasol. Nu exista centre unde sa fie tratati cum se cuvine, iar cele cateva care exista nu sunt cunoscute. Poti sa cauti oricand pe net, stiu, dar ce te faci daca esti un nene de 50 de ani si afli ca baiatul tau se dragheaza si nu stii ce-i ala net? Ar trebui facute mai multe campanii de informare, si nu a copiilor ca ei stiu ce-s alea droguri, ci a parintilor. Sa stie omul unde sa se duca sa ceara ajutor, unde sa se duca la urgenta in caz de supradoza.
Si mai ales ar trebui sa dispara drogurile de pe strazi. In schimb noi interzicem calmantele, de tre sa umbli cu orele dupa o farmacista mai draguta sau tre sa dai spaga la doctor ca sa poti face rost de o pastila mai tare pentru dureri de cap, iar pe de alta parte gasesti heroina si cocaina la orice colt de strada.
Gabriela
November 16th, 2007 at 3:46pm
Este f tragic ca si in Romania de f multi ani , acest fenomen al drogurilor a luat o amploare mare. Insa parintii sunt foarte dezinformati, si intradevar asta ptr ca nu au nici un mijlog de informare concret si binenteles de cele mai multe ori refuza sa creada ca li se poate intampla copiilor lor. ei inca nu stiu ca le poti gasi pe toate strazile si daca vrei sa o faci , e foarte usor. Sunt f ingrozita ptr am cativa prieteni pe care chiar as vrea sa-i ajut si nu am aceasta putere si nici nu stiu cum sa o fac.
cristina
March 11th, 2009 at 4:13pm
Exista din februarie 2009 o sansa si pentru consumatorii de opiacee (heroina, metadona, morfina, etc.) de la noi din tara de a fi tratati ca "oameni", ca persoane bolnave ce au nevoie de ajutor. Este vorba de metoda ANR (Reglare Neurologica Accelerata) ce este o tehnica medicala moderna ce face parte dintr-un program mai amplu in care se mai includ si evaluare psihologica, analize medicale si folow-up pe o perioada de aproximativ un an. Costa 5200 de euro pentru ca nepasarea statului este mare, dar consumatorii sunt tratati in spital, intr-o rezerva moderna, dotata cu cele mai bune aparate, monitorizati de o echipa medicala romano-israeliana. Internarea dureaza doar 30 de ore si ANR-ul se face sub anestezie generala. Mai multe amanunte gasiti pe www.forad.ro sa la 0213115901.
Posteaza si tu un comentariu la "Copilul meu se drogheaza"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu