Meniu sanatate

Beneficiile uleiurilor de par

de Violeta Balaban, 05 Februarie 2013
Uleiul de par ne ajuta sa obtinem un par stralucitor, rezistent si bogat, fara prea multe eforturi si fara a scoate o avere din portfofel.
Unul din cele mai benefice uleiuri de par este uleiul de cocos, un ulei benefic in ingrijirea parului si a scalpului.
De asemenea, uleiul de cocos este recomandat in cresterea imunitatii organismului, in tratarea problemelor de digestie si in mentinerea nivelului de colesterol.

Uleiul de cocos se aplica imediat dupa baie, pe parul ud, insistandu-se mai mult la varfuri si mai putin la radacina.
Dupa aplicare, parul se strange cu un prosop si se lasa peste noape, fara sa mai clatim parul. De aceea este important sa aplicam doar 2-3 picaturi de ulei pe par , fara a aplica ulei pe radacina, daca nu vrem sa capatam un aspect gras.
Dupa utilizarea uleiului de cocos, parul ramane catifelat si fara matreata.


Uleiul de migdale este indicat in tratarea scalpului, dar si a parului. In urma tratamentului cu uleiul de migdale parul ramane neted, moale, stralucitor si puternic. Este de ajuns sa-l folosim o data pe saptamana, in special la radacina parului si pe varfuri.

Se aplica cu ajutorul palmelor si se maseaza scalpul si parul cu miscari circulare, timp de 10 minute. Dupa aplicare, se clateste parul cu apa calduta si se lasa sa se usuce in mod natural.


Uleiul de masline nu ne ajuta sa ne mentinem doar starea de sanatate, ci si frumusetea.
Maseaza-ti parul cu 2-3 picaturi de masline timp de 7 zile si vei vedea diferenta in scurt timp: parul tau va fi mult mai stralucitor, nu se va mai incurca la pieptanat si va avea senzatia de plin, de par bogat, datorita faptului ca firul de par va fi intens hidratat.

Exista si alternative, desigur, daca nu vrem sa folosim uleiul de par, cum ar fi samponul pe baza de plante sau masca de par, insa acestea nu sunt la fel de eficiente precum uleiul direct aplicat pe par.

Tips: Pentru colorarea parului in timp, in mod natural, folositi ulei de rozmarin . Firele albe de par se pot inchide la culoare daca folosim uleiul de rozmarin pe post de balsam de par, de 2 ori pe saptamana.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Beneficiile uleiurilor de par"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu