Meniu sanatate

8 motive sa bei ceai de ghimbir

de Anda Popescu, 05 Februarie 2013
Ghimbirul este o planta cu radacini carnoase, cu miros pregnant si gust iute. Cu alte cuvinte, este destul de greu de consumat ca atare, iar pentru a ne putea bucura de beneficiile sale trebuie sa apelam la varianta infuziei (sau, cand suntem in bucatarie, ne putem bucura de ghimbir sub forma condimentelor, insa in cantitati mici). Iar beneficiile sunt demne de luat in seama, o cana de ceai e ghimbir pe zi contribuind la diminuarea stresului sau la combaterea problemelor respiratorii. Iata, in continuare, opt argumente care sa va convinga sa treceti peste aroma nu intotdeauna placuta:

- Faciliteaza digestia, printr-o mai buna absorbtie a alimentelor si diminuarea senzatiei de balonare, motiv pentru care englezii considera ca doua cani de ceai de ghimbir pe zi ajuta la pastrarea formei fizice de sarbatori.

- Previne raul de masina sau de avion, prin atenuarea senzatiei de voma.

- Reduce inflamatiile articulatiilor, fiind recomandat adesea in artrita reumatoida. De asemenea, daca beti o cana de ceai de ghimbir dupa ce ati depus efort fizic, puteti evita aparitia febrei musculare si a durerilor de incheieturi, in general. In cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni.

- Combate afectiunile respiratorii. Este deosebit de eficient in tusea expectoranta, prin curatarea plamanului, insa si in problemele respiratorii alergice, cum este astmul.

- Contribuie la o buna circulatie a sangelui, printr-un complex optim de minerale si aminoacizi, eficient in lupta cu bolile cardiovasculare. De asemenea, o cana de ceai de ghimbir pe zi previne transpiratia excesiva si instalarea febrei.

- Diminueaza durerile menstruale. Daca va numarati printre nefericitele care, o data pe luna, sunt tintuite la pat timp de cateva zile, incercati sa va aplicati de cateva ore pe zi o comprese locale cu ceai de ghimbir.

- Intareste imunitatea organismului, printr-o combinatie de antioxidanti care, in paralel, se dovedeste eficienta si in lupta cu colesterolul si chiar in prevenirea cancerului.

- Este un bun remediu impotriva stresului. Si nu e doar o vorba, potrivit specialistilor, efectul ceaiului de ghimbir este similar cu cel al anxioliticelor usoare, tip Xanax.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 4
comentarii (2)
Miruna
May 11th, 2013 at 11:30am
Ceaiul de ghimbir este intr-adevar o potiune senzationala, grozav remediu impotriva racelii iar consumat frecvent... este sanatate curata.

http://laceainarie.com
julianaferdinand
May 12th, 2013 at 9:41am
Am baut si eu ceai de ghimbir pentru ca se spune ca face bine la digestie dar nu mi-a placut...e cam condimentat pentru mine.

http://www.juliana.ro
Posteaza si tu un comentariu la "8 motive sa bei ceai de ghimbir"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu