Meniu sanatate

5 motive sa bei ceai de ghimbir in sezonul rece

de Andreea Visan, 29 Ianuarie 2013
Inca din timpuri stravechi , ghimbirul a fost considerat un remediu natural pentru combaterea mai multor afectiuni. In timp, cercetarile au validat eficacitatea acestei plante folositoare. Ghimbirul contine antioxidanti din abundenta si minerale vitale pentru organismul nostru, avand o multime de beneficii pentru sanatate. Va puteti trata suferintele sezoniere cu o cana fierbinte de ceai de ghimbir si instant starea dvs se va imbunatati. Iata cele cinci motive care te vor convinge sa pastrezi acest ingredient esential in bucatarie:

Elibereaza stresul!

Ceaiul de ghimbir e bun pentru eliberarea stresului datorita miresmei sale placute si relaxante. O simpla inhalare de ceai de ghimbir iti poate imbunatati starea de spirit. Are un efect reconfortant, te calmeaza si daca ai o zi mai proasta, o cana cu ceai de ghimbir iti va reda buna dispozitie.

Combate afectiunile respiratorii!

In caz de raceala sau tuse, ceaiul de ghimbir este intens recomandat. Ghimbirul ajuta la eliberarea flegmei si la dilatarea plamanilor astfel incat dificultatea in respiratie este inlaturata. De asemenea, ajuta la calmarea unor alergii sau a unor iritatii si stranuturi neintrerupte.

Stimuleaza circulatia sangelui!

O cana cu ceai de ghimbir ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, precum si la prevenirea febrei, frisoanelor sau transipratiei excesive. Aminoacizii si mineralele din ceaiul de ghimbir ajuta la imbunatatirea fluxului de sange, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare.


Intareste imunitatea!

Ceaiul de ghimbir contine o cantitate semnificativa de antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Daca consumi o cana cu ceai de ghimbir in fiecare zi, poti evita un potential atac cerebral. Acesta actioneaza prin inhibarea unor depozite cu grasimi care infunda arterele. Mai mult, scade nivelul colesterolului si previne riscul aparitiei infarctului.


Combate durerile de stomac!

Ceaiul de ghimbir este ideal pentru digestie, imbunatateste absorbtia alimentelor si ajuta la prevenirea unor eventuale dureri de stomac cauzate de supraalimentare. Senzatiile de balonare sau de eructatie pot fi de asemenea inlaturate daca bei ceai de ghimbir. Mai mult, ceaiul de ghimbir sporeste pofta de mancare si ajuta la eliberarea acizilor gastrici care ajuta la digestie.


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 3.3
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "5 motive sa bei ceai de ghimbir in sezonul rece"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu